Зміст

Тема 1. Розчини

1. Поняття про дисперсні системи. Колоїдні та істинні розчини.(Будавіцька С.В.).

2. Розчин та його компоненти. Вода як розчинник. Розчинення як фізико-хімічний процес. Кристалогідрати.(Будавіцька С.В.).

3. Розчинність речовин, її залежність від різних чинників. Насичені й ненасичені, концентровані й розведені розчини.(Будавіцька С.В.).

4. Розв’язування задач на приготування розчинів із кристалогідратів. (Будавіцька С.В.).

5. Узагальнення та систематизація знань з теми: «Розчини» (ч.1).(Будавіцька С.В.).

6. Електролітична дисоціація. Електроліти й неелектроліти.(Рябчич Л.М.).

7. Електролітична дисоціація кислот, основ, солей у водних розчинах.(Рябчич Л.М.).

8. Реакції обміну між розчинами електролітів, умови їх перебігу.(Рябчич Л.М.).

9. Йонні рівняння.(Рябчич Л.М.).

10. Виявлення в розчині гідроксид-іонів та йонів Гідрогену. Якісні реакції на хлорид-, бромід-, йодид-, сульфат-, ортофосфат-, карбонат-іони. Застосування якісних реакцій.(Рябчич Л.М.).

11. Розв’язування розрахункових задач.(Рябчич Л.М.).

Тема 2. Хімічні реакції

1. Класифікація хімічних реакцій за різними ознаками.(Муренко В.В.).

 

2. Окисно-відновні реакції.(Муренко В.В.).

3. Значення окисно-відновних процесів. Складання рівнянь окисно-відновних реакцій. (Муренко В.В.).

4. Тепловий ефект хімічної реакії.(Коваль І.В.).

5. Оборотні та необоротні реакції.(Коваль І.В.).

6. Швидкість хімічної реакції.(Коваль І.В.).

7. Узагальнення та систематизація знань з теми: "Хімічні реакції".(Коваль І.В.).

Тема 3. Найважнивіші органічні сполуки

1. Особливості органічних сполук.(Базілевська Л.П.).

 

2. Метан як представник насичених вуглеводнів. (Базілевська Л.П.).

3. Етен (етилен) і етин (ацетилен) як представники ненасичених вуглеводнів.Базілевська Л.П.).

4. Горіння вуглеводнів. Поняття про полімери на прикладі поліетилену.(Базілевська Л.П.).

5. Відношення об’ємів газів у хімічних реакціях.(Базілевська Л.П.).

6. Поширення вуглеводнів у природі. Природний газ, нафта, кам’яне вугілля - природні джерела вуглеводнів. Застосування вуглеводнів. (Базілевська Л.П.).

 

7. Узагальнююче повторення з теми: "Початкові поняття про органічні сполуки. Вуглеводня".(Базілевська Л.П.).

8. Спирти.(Школьна Л.Б.).

9. Оцтова кислота.(Школьна Л.Б.).

10. Мило.(Школьна Л.Б.).

11. Жири.(Школьна Л.Б.).

12. Білки: склад і будова. Біологічна роль амінокислот і білків.(Гаєвська Т.В).

13. Вуглеводи: глюкоза, сахароза.(Гаєвська Т.В).

14. Крохмаль і целюлоза - природні полімери.(Гаєвська Т.В).

15. Природні й синтетичні органічні сполуки.(Гаєвська Т.В).